Gå til innhold

Stop DSEI!

august 28, 2009

masthead

dseielephantweb445

Defence Systems and Equipment International (DSEi), Europas største våpenhandelsmarked, finner i også i år sted i ExCel Centre i London i september. Her kan man se siste nytt innen våpensystemer, man kan møte de største leverandørene til det norske Forsvaret og mange av de viktigste private aktørene i krigføringen i Irak og Afghanistan, eller man kan se norsk våpenindustri markedsføre seg selv ovenfor utenlandske kunder.

Campaign Against Arms Trade (CAAT) har i lang tid ført kampanje for stengningen av DSEi. Dette på grunn av at våpenhandel, slik som den som forgår gjennom DSEi, spiller en nøkkelrolle i den ødeleggende globale våpenhandelen; en handel som fremmer konflikt, undergraver utvikling og fører til fattigdom og menneskerettighetsbrudd. Mens våpenhandelsmesser koster skattebetalerne millioner av pund via regjeringsstøtte tjener våpenhandelsfirmaene massive profitter fra den vold, død og ødeleggelse som våpenhandelen resulterer i.
CAAT vil stenge DSEi og få en slutt på regjeringsstøtten som gjør den mulig. CAAT, som vil avholde en fredelig demonstrasjon utenfor ExCel Centre den første dagen DSEi avholdes, tirsdag den 8. september kl. 11.00, ønsker mange tilreisende aktivister for å stoppe messen og søker hjelp fra andre organisasjoner for å få en slutt på regjerings støtte til våpensalg. Samme ettermiddag vil man fortsette protesten ved UK Trade & Investment (UKTI) DSOs kontor for å eksponere dets rolle i den pågående handelen. Alle som kan er velkomne til å delta. Det har gjennom sommeren blitt gjennomført møter, festivaler og forskjellige arrangementer som omhandler våpenhandel og mange ulike grupper og organisasjoner har allerede tilsluttet seg!

DSEi – Wikipedia

Exhibitors – DSEI 2009

Disarm DSEi

CAAT – Stop Week 2009

Stop Caterpillar : DSEi warm-up

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: