Gå til innhold

Verdensmarsjen kroner Ararat

august 28, 2009

På årsdagen for atombombeangrepet på byene Hiroshima og Nagasaki, den 6. august, nådde en ekspedisjon av spanjoler og tyrkere toppen av det legendariske Ararat, mer enn 5000 meter over havet, for å ”hylle minnet over ofrene for katastrofen og styrke en åpen og mangfoldig global bevegelse som motsetter seg alle former for vold og affirmerer menneskeheten som sin høyeste verdi.”

På dette spirituelt betydningsfulle stedet ble de samme ordene som samtidig ble lest i Hiroshima og i hundrevis av byer av medlemmer av verdensmarsjen lest høyt og båret utover det omkringliggende landskapet av de feiende vindene og dermed spredd utover i verden. Teksten, som ble lest av klatrerne, ble en form for personlig forpliktelse:

”Forferdelsen i Hiroshima og Nagasaki har ikke blitt forvist til historien. Bildene av lidelsene og absurd død fortsetter å eksistere i vår bevissthet. Men samtidig mater de oss med ekte håp for en verden hvor denne type grusomhet aldri vil bli gjort mulig igjen… Verdensmarsjen er et opprop til den personlige samvittigheten til hver og en av oss; å reise våre stemmer sammen. Det er den rette ting å gjøre og hva vi behøver å gjøre i denne vanskelige stund vi lever i.”

Verdensmarsjen kroner Ararat

world 2009-08-06-Mount-Ararat

Noahs Ark M. Ararat 1024

Ararat


Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: