Gå til innhold

We against War!!! Ungdomskonsert mot vold og rasisme

august 28, 2009

Verden er urettferdig. Forskjellen mellom fattige og rike i verden er stor. Menneskerettigheter brytes. Hva så?

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Og hvis alle gjør litt blir verden til et litt bedre sted. Hva synes du er urettferdig? Og hva gjør du med det?

Torshov parken, Sirkus landsbyen, kl 13 – 17 den 30. august 2009

Vi sees!

UngdomsFestival30-08-2009x700

Kampanjen Involve yourself:

Ungdomskonserten 30. august er et arrangement under prosjektet Ungdom mot vold og rasisme. Konserten arrangeres som en del av den nysirkus inspirerte Cirkus Xanti, som vil si Sirkuslandsbyen, som varer fra 17. til 30. august. Blant flere ungdomsorganisasjoner som er med, skal Gabriela de Iraola, representant for den bolivianske ungdomsorganisasjon Propuesta, holde appell om vold og rasisme i Bolivia, og da spesielt i Santa Cruz, som er den største byen i landet.
I programmet den 30. august blir det dikt, dansekonkurranse, teater, dans og musikkgrupper som breakdance gruppa Floor Knights, rappebandet JNL/Jokerz Nation League, hip hop gruppa 213, Alva trio,  West End Studios, Japee and the Funk Minority og flere.

Bakgrunnen for arrangementet var bombingen av Gaza tidligere i år der en gruppe ungdommer fra Sagene-Torshov og Bjølsen deltok i demonstrasjonene for å støtte det palestinske folket i Gaza mot bombingene. Demonstrasjonene endte i gatekamp i Oslo. Ungdommene var aktive i debatten som fulgte på Litteraturhuset. I tillegg til å være skuffet over den måten de ble behandlet på av politiet føler de seg både provosert  og skuffet over den måten mediene har fremstilt hendelsene og ungdommene som var innblandet, og spesielt de med innvandrer bakgrunn. Etter debatten på Litteraturhuset bestemte de seg til å ha eget TV program på Frikanalen og flere andre tiltak, slik som konsertarrangementet som vil bli holdt på Torshov den 30. august. Dette for at de på denne måten kan vise deres meninger og bidra på en positiv måte. De har samtidig bestemt seg for å delta i Verdens fredsmarsj, som starter på New Zealand den 2. oktober 2009, kommer gjennom Skandinavia i slutten av oktober, for deretter å slutte i Latin-Amerika i januar 2010.

Programmet har fått støtte fra EU-programmet Aktiv ungdom, LNU, Norsk Kulturråd, Kirke- og Kulturdepartementet, bydel Sagene, Ung Media, Sagene samfunnshus, Sirkunst, LAG-Oslo, POPULUS og SAIFF, og blir arrangert av SAIFFs Ungdomsgruppe, Sagene internasjonale og Flerkulturell frivillighetssentral.

Velkommen!

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: