Gå til innhold

Europa for fred

september 2, 2009

Over hele verden sier akademikere og kunstnere, militærfolk og pasifister, kvinner og menn, unge og gamle at Krig er katastrofalt!

For mange mennesker representerer Europa et håp, en økonomisk modell, en kulturell referanse, ideen om velvær og sosial sikkerhet. EU vokser og stadig flere land spør om å få bli en del av det. Europa vil ”fremme fred, dets verdier og folkets velbehag”, men dette ønsket kolliderer mot den realiteten at tingenes tilstand i de siste årene har endret seg raskt: internasjonal terrorisme, krigen i Irak, gjenopptagelse av vold som en vei å løse internasjonale, regionale og lokale konflikter, strategien av preventiv krig og, ikke aller minst, et nytt gallskapens atomkraftkappløp.

Erklæringene til USA og Frankrike om å beholde muligheten av å bruke atombombe som et første angrep mot terrorisme, bekreftelsen til Japan om muligheten til å bli med blant atomvåpennasjonene for å kunne forsvare seg og intensjonen til Iran og Nord Korea om å fortsette deres atomprogrammer er mørke bud.

Europa, som har forlatt sin rolle som global økonomisk og kulturell makt, har fragmentert i sin nasjonale regjeringer og underordnet seg USAs militærpolitiske strategi ved blant annet å akseptere installasjonen av nye baser, noe som høyner det internasjonale konfliktnivået.

Men på tross av dette sier Europas folk: Gi freden en sjanse!

A Europe Free from Nuclear Weapons

Europa for fred

Giorgio Schultze

europe_for_peace

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: