Gå til innhold

Global Zero

september 2, 2009

Som et svar på den økte trusselen for atomvåpenspredning og -terrorisme lanserte 100 ledere fra rundt om i verden i desember 2008 Global Zero i Paris. De annonserte en plan for en eliminering av atomvåpen, som skulle starte med reduksjoner i arsenalene til USA og Russland, noe som skulle bli etterfulgt av multilaterale forhandlinger blant alle atomvåpenmaktene for å finne frem til en avtale om å eliminere alle atomvåpen. Den økende gruppen inkluderer tidligere statsledere, utenriksministere, forsvarsministere, nasjonale sikkerhetsrådgivere og mer enn 20 tidligere topp militærkommandanter.

Annonseringens mediedekning var ekstensiv og positiv, inkludert mer enn 1800 steder rundt om i verden. Innen timer hadde flere tusen borgere fra 85 land signert Global Zero erklæringen – de første frøene av en global offentlig kampanje.

Global Zero ga et brev signert av mer enn 90 Global Zero ledere, som oppfordret dem til å gjøre en innsats i å eliminere alle atomvåpen globalt slik som beskrevet i Global Zeros plan, til presidentene Obama og Medvedev. Global Zero kommisjonærene, senator Chuck Hagel og ambassadør Richard Burt, møttes deretter med president Medvedev i Moskva og diskuterte agendaen; og Global Zero presenterte sin plan via media, inkludert på morgenen dagen da de to presidentene møttes i London med en op-ed i London Times forfattet av 6 Global Zero politikere og militære ledere fra USA og Russland. På deres møte utstedte Obama og Medvedev en historisk felles erklæring hvor de erklærte at de ville arbeide for at de landene skulle gjøre sitt for å oppnå en atomvåpenfri verden, noe som skulle begynne med reduksjoner i deres to arsenaler. I en tale i Praha tre dager senere erklærte Obama hans intensjon om å “forsøke å inkludere alle atomvåpenstater i dette forsøk.”

Denne føringen fra Obama og Medvedev, sammen med en økende støtte fra regjeringer rundt om i verden, representerer en historisk mulighet til å få stanset spredningen og gjøre slutt på atomvåpentrusselen gjennom å eliminere alle atomvåpen.

Global Zero arbeider på tre fronter for å nå dette målet: 1) utvikle en plan for elimineringen at atomvåpen basert på rammeverket fra Paris konferansen; 2) utføre diplomati for å vinne støtte blant nøkkelregjeringer; and 3) generere bredt basert global offentlig støtte via media og online kommunikasjon, samt grasrotorganisering. Global Zero vil sammenkalle hundrevis av internasjonale ledere for Global Zero møtet i februar 2010.

Bli med borgere og ledere rundt om i verden som har støttet formålet til Global Zero ved å signere erklæringen nå!

”We, the undersigned, believe that to protect our children, our grandchildren and our civilization from the threat of nuclear catastrophe, we must eliminate all nuclear weapons globally. We therefore commit to working for a legally binding verifiable agreement, including all nations, to eliminate nuclear weapons by a date certain.”

Global Zero Offers Plan to Eliminate Nukes by 2030

Full Global Zero Action Plan

Avaaz.org – Global Zero

Global Abolition/Nuclear Weapons States

Global-Zero-G-Logo

global zero ObamaMedvedev


Global-Zero-Group

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: