Gå til innhold

Abolition Flame kampanjen/Non-Proliferation Treaty/Hiroshima fredsminnespark

september 2, 2009

Abolition Flame kampanjen

En evig flamme er en flamme eller en fakkel som brenner konstant. Abolition Flame kampanjen er et prosjekt i regi av Abolition 2000, et nettverk av over 2000 organisasjoner i mer enn 90 land som arbeider for en avtale om å eliminere atomvåpen innen et tidsbundet rammeverk. Abolition 2000s grunnleggerdokument inkluderer et 11 punkts program for atomnedrusting og et opprop om å føre forhandlinger for å eliminere atomvåpen.

Under den årlige NPT forberedelseskonferansemøtet i 2003 i Geneve lanserte Abolition 2000 et nytt initiativ og begynte å samarbeide med ordføreren i Hiroshima om Ordførere for fred programmet. Delvis inspirert av Hiroshima flammen, fredsflammen som ble tent i Hiroshima fredsminnespark i 1964, som minnesmerke over atombombingen av Japan og som vil vare frem til alle atomvåpen i verden er borte og planeten er fri fra trusselen om atombombing. Abolition Flame flammen vil bli båret som en del av verdensmarsjen, for deretter å bli brakt til FN for Non-Proliferation PrepCom Review i New York fra 3.-28. mai 2010.

Non-Proliferation Treaty

Non-Proliferation Treaty (NPT), som inkluderer den eneste bindende forpliktelsen for atomnedrusting i en multilateral avtale, ble internasjonal lov i 1970. Det var da kun 5 atomvåpenmakter: Kina, Frankrike, Storbritannia, USA og Russland. Siden da har India, Israel og Pakistan utviklet atomvåpen og Nord Korea utviklet atomkjernekapasitet. Disse 4 statene er de eneste landene som ikke er med på avtalen på tross av at hele 190 regjeringer har ratifisert den. Disse møtes hvert femte år på en Review Conference (eller RevCon) for å følge opp implementeringen av avtalen. Det er en Preparatory Committee (eller PrepCom) konferanse som møtes i to uker i de tre årene som leder opp til Review Conference. I forberedelsen til 2010 Review Conference har det blitt avholdt PrepComs i 2007 i Wien, 2008 i Geneve og 2009 i New York. Neste Review Conference vil bli holdt fra 3.-28. mai 2010 i New York, ettersom denne typen konferanser alltid finner sted i New York.

2000-hr-logo

flame

Hiroshima fredsminnespark

Hiroshima fredsminnespark, er en stor park i hjertet av Hiroshima by i Japan, som er dedikert til Hiroshima, den første byen i verden som led av atombombeangrep, den 6. august 1945, som førte til at så mange som 140.000 mennesker døde i slutten av Andre verdenskrig, i 1945. Stedet for parken, som har blitt bygget på en åpen slette skapt av eksplosjonen, var engang byens travleste sentrale bolig- og handelsdistrikt. I dag er det en rekke minnesmerker og monumenter, museer og foredragshaller som årlig trekker over en million besøkende. Den årlige 6. august fredsminnesseremonien, som blir støttet av Hiroshima by, blir også avholdt i parken. Formålet med parken er ikke kun å minnes ofrene, foruten å etablere et minne om det grusomme ved atombomben og fremme verdensfred.

Blant de ulike monumentene er fredsbjellen utformet av Masahiko Katori fra 1964, som står i nærheten av minnesmerket for barna som ble drept som et resultat av atombombingen og som består av en stor japansk bjelle som henger inni en liten åpen struktur. Besøkende blir oppfordret om å ringe bjellen for verdensfred og de høye og melodiøse bjelleslagene ringer regelmessig ut over Fredsparken. Innskriften på bjellen, Kjenn deg selv, er på gresk, japansk og sanskrit. Bjellens overflate er et kart over verden. Dets myke punkt er et atombombesymbol. Den greske ambassade donerte bjellen med det mest passende gamle greske filosofiske sitatet fra Sokrates til Fredsparken. Sanskrit teksten ble oversatt av den indiske ambassadøren og den japanske av en universitetsforedragsholder.

Send Your Letter

Reaching Critical Will

peace-memorial-park-hiroshima-jpn013

Peace+Memorial+Ceremony+IVle_toChwgl

peace hiroshima_peacepark

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: