Gå til innhold

World Without Wars

september 2, 2009

World Without Wars (WWW), viss aksjonsmetodologi er basert på aktiv ikke-vold, fremmer og støtter alle slags ideer og aksjoner med det til formål å få en slutt på all krig i vår verden. Rafael de la Rubia, grunnleggeren av WWW, introduserte i 1995 WWW på et internasjonalt nivå på Open Encounter of Humanism ved universitetet i Santiago i Chile, en samling som samlet delegater fra over 50 land. Siden da har WWW vært aktiv i å utvikle ulike aktiviteter i land på alle 5 kontinenter, og har i den siste tiden fokusert på en kampanje for global atomnedrusting. WWW henter sin inspirasjon fra filosofien til Universalist Humanism og til alle de som har vært overbevist om at det var mulig å bygge en verden uten vold. WWW bygger på og fremmer Humanist Document, viss hovedpunkter er:

  • Fordømming av all fysisk vold, viss maksimale uttrykk er krig, og alle andre former for vold: økonomisk, rasistisk, religiøs og seksuell.
  • Anerkjennelse av tankefrihet og trosmangfold for alle mennesker.
  • Utvikling av vitenskap og all kunnskap i livets tjeneste.
  • Anerkjennelse av personlig, etnisk, rasemessig og kulturelt mangfold i verden.
  • Anerkjennelse av at alle mennesker er likestilt.
  • Anse mennesket som den sentrale verdi og fokus.

WWW bygger på den antagelse at de fleste mennesker ikke vil ha krig, men samtidig at de tror det er umulig å få en slutt på den. Man ser det derfor det som nødvendig, i tillegg til å utføre ulike aksjoner, å arbeide med å endre folks tro på denne antatte uforanderlige realiteten.

WWW bygger på at historien bygger på:

  • En konstant kamp om å overvinne smerte og lidelse på et personlig og samfunnsmessig nivå for å oppnå lykke, frihet og livsglede.
  • En uforstyrret kamp over millenniumene for å transformere det naturlige miljøet til et miljø som passer for mennesket, og det sosiale miljøet til et miljø fremgangsrik for den ubegrensede utviklingen av menneskeheten.
  • Når fred har blitt eliminert vil menneskeheten forlate prehistorien og ta et gigantisk skritt forover på veien til menneskelig evolusjon.

I hvert land, by eller nabofellesskap hvor WWW er organisert blir det dannet enheter som lager sin egen plattform for nedrusting konsistent med disse ideene, og som fritt planlegger og utvikler deres egne aktiviteter. I tillegg til lokale og nasjonale aksjoner fremmer WWW blant annet følgende kampanjer på et internasjonalt nivå:

Europe For Peace

Europe Without Nuclear Arms

Mediterranean Without Nuclear Arms

Latin America Free of War

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: