Gå til innhold

11 Days of Global Unity

september 13, 2009

FNs internasjonale fredsdag begynte i 1981 som en dag for å annonsere og feire våpenhviler i konflikter rundt om i verden. Først som en flyttbar dato satt til dagen for hvert nye åpningsmøte i FNs generalforsamling i september, deretter, fra 2001, som en fast dag den 21. september.

We, The World lanserte 11 Days of Global Unity, fra den 11. til 21. september, i 2004, som en symbolsk markering av den transformative globale reisen fra frykt til håp. Man ønsket å fremme bevissthet om menneskehetens største utfordringer og inspirere, informere og involvere offentligheten i visjonære løsninger. I de siste årene har mange deltatt i den årlige 11 Days of Global Unity, en feiring av fred, bærekraft og transformasjon.

I 2006 inkluderte 11 Days en feiring av 100 års jubileet for Mahatma Gandhis første ikke-voldelige fredsaksjon den 11. september 1906 for å sette fokus på apartheid i Sør Afrika. Sammen med Gandhis sønnesønn, Arun Gandhi, fremmet man Mahatma Gandhis 11 praksiser av Satyagraha under 11 Days of Global Unity.

11 Days of Global Unity fått støtte av Nobelprisvinner erkebiskop Desmond Tutu, Jane Goodall, Deepak Chopra, Amnesty International, Robert Thurman, Marianne Williamson, Hazel Henderson, Jonathan Granoff, Riane Eisler, og mange andre. Feiringen inkluderer flere hundre konserter, festivaler, webcasts, demonstrasjoner og andre aktiviteter som kulminerer i FNs interrnasjonale fredsdag den 21. september. 11 Days inkluderer nå mer enn 500 konserter, festivaler, webcasts og andre aktiviteter i mer enn 60 land.

Gjennom å kombinere kunstneriske uttrykk, inspirasjon, bevissthetsøkning og aksjon bidrar 11 Days til å inspirere, informere og involvere menneskeheten og få den bort fra veien som fører mot vår felles undergang og til en rettferdig og fredelig verden.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: