Gå til innhold

Det finnes ikke noe slikt som en god krig

august 28, 2009

Bush administrasjonen invaderte Irak i marsj 2003 med en styrke på omkring 130.000 soldater. Toppoffiserer fra Det hvite hus og Pentagon, samt tidligere viseforsvarssekretær Paul Wolfowitz, var overbevist om at disse soldatene, som ville bli hilst velkommen med åpne armer av de undertrykte irakerne, allerede i august ville bli satt ned til 30.000-40.000 og innlosjert i nybygde, permanente militærbaser et stykke unna landets urbane områder. Dette som en del av hva som nå blir kalt Det strategiske partnerskapet i Midtøsten. Nesten 51/2 år etter har USA ennå nesten 130.000 soldater i Irak og toppadministrasjonsoffiserer snakker nå om beskjeden akselererte rater for tilbaketrekning av soldater, hvis alt går bra vell og merke.

En lokal, afghansk politiker har gått ut og forklart hvorfor Taliban nå er på frammarsj i Nord-Afghanistan. Det skyldes i følge ham at NATO-styrkene samarbeider med krigsherrer som er korrupte og etniske sjåvinister. Den tidligere lederen i Pakistans advokatforening og mange åring politisk aktivist, Aitzaz Ahsan, uttrykker også alvorlig bekymring for Pakistans politiske stabilitet. Afghanistan har som Irak en av verdens mest korrupte og undertrykkende regjeringer. Krig og militær intervensjon er antageligvis den dummeste og minst hensiktsmessige måten å løse en konflikt på. Dette ser vi igjen og igjen. Allikevel har den politiske ledelse i de fleste land fortsatt stor tro på det militære som konfliktløser. Vi må tørre å slå hull på en tusen år gammel myte ved å gå 100 % mot krig, samt et NATO som militær makt.

Les: Stans opiumskrigen! – Markering mot krigen i Afghanistan

Dette ble sendt ut på internett i forkanten av Irak krigen:

iraqtortureo

En av de mange forbrytelsene som fant sted under Irak krigen var tortur og drap, også av uskyldige slik som den mannen som er avbildet her:

bam

Krigen har ført til utstrakt borgerkrig, utryddelse av alle minoriteter og forfølgelse av sårbare grupper slik som homofile:

iraqfineIraqfinwebl

bankssf-iraqi-protest-wilson-credit1

Resultatet av dette bør være å straffeforfølge dem i Bush administrasjonen som var ansvarlige for Irak krigen:

ba_impeach_ho1

impeach-bush-poster2

Flere bilder:

Krigsforbrytelser

Irak – Folkemord

Irak – Kulturelt folkemord

No comments yet

Legg igjen en kommentar